13. sep 2024.

Počinje Liceulice nedelja 2024: Poznata lica u solidarnim uličnim akcijama

Liceulice nedelja 2024. počinje u ponedeljak, 16. septembra i biće obeležena solidarnim uličnim akcijama sa prodavcima u društvu prijatelja - poznatih ličnosti, novinara i kompanija na ulicama Beograda i Novog Sada, saopštili su organizatori.

Lice ulice

„Ovim akcijama skrećemo pažnju na prodavce uličnih novina u plavo-narandžastim prslucima, kao i na njihov trud, borbu i neodustajanje u ovim izuzetno nesigurnim i neizvesnim vremenima. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u borbi za bolje društvo u kojem ima mesta za sve, za šansu za dostojanstven rad i zaradu za što veći broj ljudi sa margine“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Tokom ove Liceulice nedelje istaći ćemo šta sve možemo kada smo solidarni i ukazaćemo na snagu zajednice i poverenja koju gradimo sa građanima, pojedincima i biznisima“.

Liceulice nedelja počinje u ponedeljak, 16. septembra u 16 sati uličnom akcijom prodavaca sa novinarkom Majom Dragić i novinarima Draganom Ilićem i Zoranom Kesićem u Knez Mihailovoj ulici. Prijatelji Liceulice prodavaca obući će narandžasto-plave prsluke i prodavati magazin, uz mentorstvo iskusnih prodavaca.

Saradnja sa prijateljima iz kompanija koje podržavaju Liceulice obeležiće se uličnom akcijom u sredu, 18. septembra, u 16 sati, na centralnim gradskim ulicama.

Velika zajednička ulična akcija prodavaca, prodavačica, redakcije, kolega, prijatelja i saradnika koji svakodnevno doprinose da Liceulice priča opstaje već 14 godina zakazana je za subotu, 21. septembar u 15.30 sati. Grupa će krenuti od fontane u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kod Instituta Servantes i kretaće se Knez Mihailovom, ka Makedonskoj i kafeu Zaokret u Cetinjskoj 15, navodi se u saopštenju.

Upravo u Zaokretu od 17 sati nastavlja se druženje, gde su pozvani svi koji vole i podržavaju Liceulice. Tu će se predstaviti najnoviji model Liceulice majica koju potpisuju njihovi prodavci i sjajna ilustratorka Anka Arsenić, a čijom kupovinom se podržavaju prodavci i organizacija. Pored ove majice, moći će da se kupe i cegeri, ilustracije i šolje.

Tokom LUL nedelje, putem društvenih mreža i medija, podsećaju i da je moguće pružiti dugoročnu sigurnost sjajnim prodavcima i podržati ih — uz Liceulice Sigurica, gde se donira jednokratno, podržavaju se prodavci kao kompanija, pretplatite se na magazin ili kupite neki proizvod iz prodavnice.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend