03. okt 2024.

Radnici Komunalca pretili novinarki JUGpressa zato što ih je slikala dok seku drvo u centru

Radnici leskovačkog Javno komunlnog preduzeća “Komunalac” pretili su jutros novinarki Regionalne informativne agencije JUGpress zato što ih fotografiše dok seku drvo ispred “Vodovoda” i drali se na nju.

Radnici leskovackog Komunalca sekli su jutros drvo ispred Vodovoda. Grane su mu posekli pre više meseci pa se drvo osušilo. Šef, a onda i radnici, se deru na novinarku JUGpress koja ih fotografise a onda joj prete tuzbama i fotografišu je (verujemo da je ispala lepo na slikama).

Deru se da ne sme da ih slika a drvo, koje pripada svim gradjanima, seku na javnoj površini i za to ih plaćaju gradjani od čijih para primaju svi oni plate.

Očekujemo oštar komentar direktora im na drušrvenim mrežama ovim povodom.

Inače, ovo se zove pritisak na medije i zabranjivanje da rade svoj posao u interesu gradjana na javnom mestu. A to je i sprečavanje novinara da rade svoj posao, sve uz besno prelaženje ulice , van pešačkog prelaza, i približavanje novinarki. Ovo je, inače, direktno ugrožavanje bezbednosti jer novinarka nije mogla da zna da li taj, što se besno približava preko ulice, ima nameru da je udari ili možda ima i neko skriveno oružje kod sebe.

Takođe, da li ona treba da se plaši mogućeg fizičkog napada kada je sledeći put sretnu na ulici?

Radnicima neko možda nije objasnio (direktor?) da gradjani imaju pravo da znaju i šta oni tačno rade i sta sve seku po gradu, jer ih oni (građani) plaćaju. I direktora im. A i da ne smeju da napadaju novinare ali ni bilo kog građanina koji fotografiše šta oni rade.

LJ.S.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend