22. okt 2024.

Urednik „Slavija info“ Ljubomir Stefanović koga je privela BIA dobio podršku brojnih ličnosti iz javnog i političkog života

Mnoge ličnosti iz javnog i političkog života uputile su poruke podrške glavnom i odgovornom uredniku portala i jutjub kanala „Slavija info“ Ljubomiru Stefanoviću nakon što je za Danas izjavio da je prošle nedelje protivpravno priveden i praktično otet od strane pripadnika BIA.

Jedan od prvih koji su stali u odbranu Ljubomira Stefanovića je narodni poslanik i predsednik stranke Srbija centar – SRCE Zdravko Ponoš.

On je povodom privođenja urednika „Slavija info“ od strane BIA na društvenoj mreži „Iks“ izjavio da je jadna vlast koja zazire od slobodnih medija.

„Jadna je vlast koja zazire od slobodnih medija. Još jadnija je vlast koja vrši pritisak na medije i proganja novinare. Za izrečenu neistinu vlast, kao i građani, mogla bi da se obrati institucijama, ali ova vlast ima dva problema: prvi je taj što je uništila institucije pa nema kome da se obrati, a drugi je to što ona nema problem sa izrečenom neistinom nego sa istinom i zato pribegava ucenama, pritisku, pretnjama i to je ono što rade Ljubi Stefanoviću“, izjavio je Ponoš.

On dalje kaže da je najjadnije što je vlast krenula da mu proganja porodicu.

„To ne rade ni kriminalci od formata. I oni imaju nekakav kodeks šta sme, a šta ne sme da se radi. Ni oni ne diraju porodicu. To radi ova vlast. Ova vlast je uspela da kontaminira i svet kriminala u koji je ugazila. Ali nema spasa od istine, neće to uspeti ni Vučićevom režimu šta god radio“, izjavio je Zdravko Ponoš u videu podrške Ljubomiru Stefanoviću, glavnom i odgovornom uredniku portala „Slavija info“.

Ivan Ninić: „Nije želeo da se proda za šaku čvaraka“

Ninić je u svom obraćanju rekao da želi da pruži podršku „Slaviji info“ i njenom vlasniku i uredniku jer trpi strahovite pritiske od strane BIA.

„Trpi pritiske samo zbog činjenice da nije želeo da se proda Oskaru i Markusu (Marko Parezanović prim. aut.) ni za šaku čvaraka ni za neke druge benefite koje oni nude“, rekao je Ninić.

„Ova vlast je senzitivna na svaku vrstu kritike, pod kontrolom drži gotovo sve medije i jedino ne može da dopre do interneta. Ljuba im zato pravi veliki problem sa svojim emisijama, sagovornicima i pitanjima. Ljuba se ne predaje i ne pristaje na pritiske i ucene i zato je dužnost svakoga od nas da osudi pretnje i pritiske s kojima su on i njegoa porodica suočeni u poslednje vreme od strane onih koji su iza Ivana Stambolića ostavili samo „Nike“ patike“, istakao je Ninić.

On je pozvao sve da prate torturu i progon sa kojim se susreće Ljubomir Stefanović.

Savo Manojlović, direktor pokreta Kreni-promeni je u ime pokreta na „Iksu“ takođe pružio podršku i osudio postupanje BIA.

„Podrška Ljubomiru Stefanoviću i osuđujemo svaku zloupotrebu bezbednosnih službi kako bi se građani onemogućili da koriste slobodu izražavanja i mišljenja“, rekao je Savo Manojlović u svom videu podrške.

Božo Prelević: To je krivično delo

Advokat Božo Prelević je za Danas izjavio da je, ukoliko je vest tačna, to žalostan i tužan pritisak na medije.

„Ne razumem da li su se oni identifikovali službenim legitimacijama, ali po mestu gde je odveden (policijska stanica Voždovac) može se zaključiti da je reč o službenim licima koji su položili i zakletvu da će poštovati ustav i zakon.  Ovo svakako predstavlja krivično delo i svakako će se teško otkriti ko su učesnici. Treba pokrenuti postupak, ali ne treba očekivati previše. Na svu sreću ga nisu odveli u Ritopek, stadion Partizana i slično gde ne postoje kamere kao u policijskoj stanici Voždovac“, kaže Božo Prelević.

Pored gore navedenih javnu podršku Ljubomiru Stefanoviću putem društvenih mreža uputili su i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, Miroslav Parović, Boris Tadić, novinar Srđan Škoro, profesori Milo Lompar i Vladimir Vuletić, bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Podrška je stigla i od bivšeg košarkaškog reprezentativca Vladimira Štimca koji je pored poruke podrške uredniku „Slavija info“ poručio i da uvek može da ga pozove ako mu bude trebala pomoć.

„Ljubo, znaš da imap moju maksimalnu podršku, da ću uvek da dođem kad treba i gde treba. Samo treba da me pozoveš, jer se i ti i ja borimo za istinu i pravdu u ovoj državi. Mislim da ni jedan čovek koji je politički protivnik ovom režimu ne treba da doživi ovo što si ti doživeo. To nije politička borba, već diktatura“, rekao je bivši reprezentativac.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend